Openingstijden

Maandag

gesloten

Dinsdag

09:00 – 18:00

Woensdag

09:00 – 13:00

Donderdag

09:00 – 18:00

Vrijdag

08:30 – 13:00

Zaterdag

gesloten

Zondag

gesloten

Corine Wijngaard, gediplomeerd Medisch Pedicure, voor Assen, Kloosterveen, en omgeving.
Telefoonnummer: 06 549 55 888 Aquarius 18, Assen

Agenda

Momenteel heb ik helaas geen ruimte in de agenda voor het aannemen van nieuwe klanten.

Indien u een afspraak wilt verzetten of annuleren dan graag als voorkeur via Whatsapp. Klik hiervoor rechtsonder op het icoontje. Anders via bovenstaand telefoonnummer.

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld een behandeling ? 
Gebruik dan het onderstaande contact formulier.

Pedicurebehandeling

Een pedicure behandeling bestaat uit het verwijderen van het aanwezige eelt en likdoorns, behandelen van mycose/kalknagels, ingroeiende teennagel en kloven.
Daarnaast worden de nagels geknipt, gepolijst en wordt de nagelomgeving gereinigd.
Eventueel wordt de nagel bij klachten drukvrij gelegd.
Indien van toepassing krijgt u adviezen en tips over de verzorging van uw voeten.
Bij een 1e voetenbehandeling wordt er een intake gedaan en indien nodig, voet & schoenonderzoek gedaan. 

Medisch Pedicure

Als gediplomeerd Medisch Pedicure ben ik bevoegd om clienten met diabetes, reuma en risicovoeten te behandelen.

Ik werk samen met Podotherapie Rosien en Podotherapie Wender. Hierdoor krijgt u, indien van toepassing, de behandeling grotendeels vergoed.

Ook ben ik opgeleid en bevoegd in het maken van ortheses, repareren van nagels door middel van gel, en het plaatsen van een nagelbeugel tegen een ingroeiende teennagel.

Ik voldoe aan de vereisten die door de verzekeraars zijn opgesteld. Of u in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekeraar hangt af van uw polis en van uw persoonlijke situatie. Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar!

Medisch Pedicure
Feet and More samenwerking met Podotherapie Rosien en Podotherapie Wender

Gelpolish nagels

Met Gelpolish op uw vinger of teennagels heeft u verzorgde voeten en/of handen voor langere tijd. Gelpolish op de teennagels blijft gemiddeld 6 weken zitten en op de vingernagels 2-3 weken. Keuze uit vele kleuren en een matte of glans toplaag is mogelijk. Hou je van mooi verzorgde teennagels? Kies dan voor Gelpolish.

Red manicure and pedicure

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een ontspannende massage van de voeten met een uitwerking op het hele lichaam. Voetreflexmassage kan ervoor zorgen dat lichaam en geest zich ontspannen, herstellen en weer optimaal gaan functioneren. Het zorgt voor natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest. Een aanrader als afsluiting van een pedicure behandeling!

De voetreflexmassage kan zowel apart als in combinatie met bijvoorbeeld een voetenbehandeling worden geboekt.

Voetreflexmassage is een ontspannende massage van de voeten met een uitwerking op het hele llichaam.

Wellness behandeling

Er zijn verschillende wellness behandelingen mogelijk als aanvulling op de pedicure behandeling. Zoals een creme pakking als er bijvoorbeeld sprake is van kloven.

Een paraffinepakking is ook zeer aangenaam bij droge voeten of handen, kloven , eelt, wintertenen en koude voeten. Paraffine is verzorgend, verzachtend en hydraterend.

Een voetenscrub na de behandeling zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd waardoor de voeten nog zachter aanvoelen. Vraag gerust naar alle mogelijkheden!

Podo Fix Nagelbeugel

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingroeiende nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen. 

Podofix is een nagelbeugel, welke op uw nagel wordt geplakt. Door een lusje op het beugeltje aan te draaien, komt er spanning op de uiteinden van de beugel te staan. Deze spanning zorgt ervoor dat tijdens het groeien van uw nagel de zijkanten ” omhoog getrokken” worden. Hierdoor wordt de nagel als het ware uit de huid getild.

Podofix is een zacht alternatief voor de regulering van nagelafwijkingen Via deze methode kunnen klachten snel en duurzaam worden aangepakt. 

Podofix is aangepast aan de nagel vorm en direct klaar om te worden aangebracht, dit geeft meestal direct een merkbare verlichting.

Nagelreparatie met Gel

Een kunstnagel van gel kan worden aangebracht bij het gedeeltelijk ontbreken van de nagelplaat na een trauma, verkeerd knippen van de nagels, als groeibegeleiding of na een behandeling tegen nagelmycose.

In mijn salon werk ik met LCN Wilde-Pedique Silver Plus. Dit is een modern teennagelcorrectie systeem. LCN Wilde-Pedique Silver Plus bevat het wetenschappelijk getest kiemdodend component piroctone olamine.
Testen met schimmels en gisten hebben uitgewezen dat het een kiemdodende werking heeft.
Bovendien wordt aan het toegevoegde zilver een antibacteriele werking toegeschreven, dat de anti-mycotische componenten nog beter ondersteunt.

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.
Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen.
In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche.
Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Voetlotions

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel.
Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!